Resultats de la cerca frase exacta: 2.385

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. aire d'oli
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat, resultant de la barreja d'oli d'oliva amb un o més texturitzants, que poden ser la lecitina de soja (E 322), el més habitual, la metilcel·lulosa (E 461) o el sucroèster (E 473). [...]
2. uramaki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Varietat de sushi consistent en un rotlle cilíndric de sushi embolicat, mitjançant una estoreta de bambú, al voltant d'una fulla d'alga nori, de manera que l'arròs queda a l'exterior i la resta d'ingredients a l'interior, que se serveix en porcions tallades d'uns tres centímetres. [...]
3. maionesa d'oli
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat amb aigua i goma xantana (E 415), que recorda la maionesa tradicional. [...]
4. sopa d'oli
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat, que s'obté per emulsió d'un líquid de base aquosa, com ara aigua, brou o infusió, i un oli vegetal, amb l'ajuda d'un producte que actua com a estabilitzant, generalment goma xantana o tapioca, tot i que també es pot fer servir metilcel·lulosa (E 461) o [...]
5. flam d'oli
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat amb aigua i carragenat iota (E 407), que recorda el flam tradicional per la seva textura de gel tou i suau en boca. [...]
6. formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca pasteuritzada, madurat, de pasta premsada no cuita, de textura tendra i cremosa, d'aroma dolça i de gust suau, amb una crosta natural de color marró clar, originari de la l'Alt Urgell i la Cerdanya. [...]
7. maki (arròs bullit envinagrat i peix embolicats amb una fulla d'alga)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
8. amanida tèbia de formatge de cabra amb fruita seca i tête-de-moine
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
9. hummus (puré de cigrons amb llimona, mantega de sèsam, all, oli d'oliva i julivert)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
10. espardenyes i llenegues
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
Pàgines  1 / 239 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>